pühapäev, 22. september 2013

Para-para

Kes vana asja meenutab, sel silm peast välja... Kevadel läks Facebookis ühe Sämi postituse all päris tuliseks diskussiooniks. Muuhulgas oli juttu sellest, kas ülikooliharidus on tee õnneni ja kas ülikoolid kujundavad meie mõtteviisi vastavalt võimulolijate tahte järgi ehk teisisõnu pesevad meie ajusid. Minu neljandas psühholoogiat sissejuhatavas loengus oli juba teemaks parapsühholoogia. Parapsühholoogia uurib teadvust ja sellega seotud paranormaalseid nähtuseid. Levinuim näide on see tunne, kui inimesele tundub, et keegi vaatab teda, inimene pöörab ümber ja keegi vaatabki teda. Seda nähtust on isegi teaduslikult uuritud. Korduvates katsetes on lastud inimestel arvata, kas keegi vaatab neid või mitte. Suvaliselt vastates peaksid katsealused vastama õigesti 50% kordadest. Mitmed katsed on aga näidanud, et inimesed vastavad õigesti 54% kordadest.


Katsest räägib alguses.


54% ehk ainult väga vähe parem kui juhuslik arvamine on loomulikult ka see põhjus, miks laiem teadlaste kogukond selle katse tulemusi heaks ei kiida. Selle ülipika jutu mõte aga oli see, et selliseid asju uuritakse ja nendest räägitakse mitte ei varjata ülikoolide poolt õpilaste eest. Isegi minu ülikoolis, mis on maailmas saja parima hulgas(Sämi postitusega seoses tähtis aspekt). Muidugi mina õpin ka Hollandis, mis on tuntud oma teistsuguse mõtteviisi poolest ja kus kanepijoint(3€) on odavam kui Torni Viin(4,9€) meie Eestimaal. Mina olen ülikooli astumisega igastahes vägagi rahul.


Sport on oluline. Kolmapäeval käisin üle pika aja jalgpalli mängimas, puhas nauding. Sealt üks sakslane kutsus mind kohe ka järgmisel päeval trennist osa võtma. Neljapäeval käisingi siis võistkond Forwardi treeningul. Viking oleks sobivam nimi, kuna mängijad on enamik 190cm pikad, pikkade juustega ja väga tugevad. Ma ei saa öelda, et mul väga hästi oleks läinud, aga samas on ka mu vastupidavus praegu kehv. Järgmine teisipäev lähen uuesti ja siis öeldakse, kas saan jääda või ei, sest neid on seal kolmekümne ringis
praegu.




Reedel käisin jõusaalis. Enne jõusaalis käima hakkamist tuleb siin teha väike test. Kaheksa tükki meid kogunes kella üheks jõusaali ja me pidime tund aega tegema oma tavalist treeningut. Treener hoidis kõigil silma peal ning otsustas, kas võib jõusaalis käima hakata või mitte. Kõik võisid.

Tegin natuke pilte veel. Linnast väljas on siin üks kompleks nimega Zernike. Seal asuvad mitmed ülikoolihooned, spordiväljakud, ujula ja muud sarnast.



Hanzehogeschool ehk kohalik rakenduskõrgkool


Ujula



Star Wars



Ülikooli pearaamatukogu, kesklinnas


Peahoone




Öine Groningen


Ootan juba oktoobrit. 2. oktoober esimene eksam. 12. tuleb esimene külaline. :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar